Osmorica dečaka izvučena iz pećine na Tajlandu

Međunarodni tim ronilaca spasao je danas četvoricu od osmorice dečaka koji su nakon jučerašnje akcije ostali zarobljeni u potopljenoj pećini na Tajlandu. Akcija spasavanja za danas je završena i nastavlja se sutra. Četvorica dečaka koji su juče spaseni oporavljaju se u bolnici. Neizvesna sudbina još četvorice i njihovog trenera.

17.25 – Zdravlje zarobljenih dečaka i trenera u poplavljenoj pećini na Tajlandu i dalje je dobro, rekao je vođa akcije spasavanja, guverner Narongsak Osotanakorn, i najavio da će akcija spasavanja biti nastavljena sutra. 

16.45 – Današnja akcija je protekla dobro, dok će sledeća faza zavisiti od svih uslova, saopštio je vojni zvaničnik.

16.40 – Četvorica dečaka koji su danas spaseni stigli su u bolnicu i svi su bezbedni, rekao šef spasilačke misije.

15.35 – Jedan od članova porodice dečaka rekao za Si-En-En da roditelji ne znaju ko je od dečaka izvučen iz pećine, a ko je još uvek u njoj.

15.05 – Akcija spasavanja dečaka i njihovog fudbalskog trenera za danas je završena, javio je Si-En-En.

14.05 – Iz pećine na nosilima izvučen osmi dečak, javlja Rojters pozivajući se na tvrdnje svedoka.

13.40 – Sedmi dečak je iznesen iz pećine, javlja Rojters.

13.20Gardijan saznaje da je spasen i šesti dečak.

12.00 – Iz pećine je izvučen i peti dečak, saopštili su tajlandski mornarički zvaničnici.

09.55 – Akcija spasavanja je nastavljena jutros u 11 časova po lokalnom vremenu (6.00 u Srbiji). Zvaničnici su saopštili da su dečaci koji su juče izvučeni iz pećine dobro, ali da su u karantinu iz preventivnih razloga.

09.10Bi-Bi-Si navodi da aktivnosti zabeležene rano jutros na mestu ronjenja nagoveštavaju da je možda već u toku operacija spasavanja preostalih članova grupe ili da će se ona nastaviti.

Drugi dan akcije spasavanja dečaka fudbalera i njihovog trenera iz pećine na Tajlandu. Spasena su još četvorica dečaka. Akcija spasavanja za danas je završena, javio je Si-En-En. Juče su takođe četvorica dečaka izvučena iz pećine i prevezena u bolnicu, gde se oporavljaju.

Dečaci koji su danas spaseni stigli su u bolnicu i svi su bezbedni, rekao je šef spasilačke misije.

Jedan od članova porodice dečaka rekao za Si-En-En da roditelji ne znaju ko je od dečaka izvučen iz pećine, a ko je još uvek u njoj.

Njihova imena nisu objavljena iz poštovanja prema porodicama dečaka koji se još nalaze u pećini.

Vojni zvaničnik je saopštio da je današnja akcija protekla dobro, a da će sledeća zavisiti od svih uslova.

Spasioci su odlučili da jutros nastave s rizičnom operacijom, jer strahuju da bi moglo da dođe do porasta nivoa vode zbog jakih padavina tokom noći i vremenske prognoze za naredne dane.

Jučerašnja akcija spasavanja protekla je brže nego što se očekivalo jer se nivo vode dodatno spustio. Operacija je, međutim, morala da bude zaustavljena kako bi se zamenile boce s kiseonikom.

Oni koje su juče izvukli ronioci oporavljaju se u bolnici u gradu Čijang Raj. Osećaju se dobro, ali su u karantinu zbog straha od infekcija.

Guverner provincije Čijang Raj, Narongsak Osatanakorn, rekao je da su iz pećine prvo izvučeni najzdraviji dečaci.

Inače, kompanija milijardera i preduzetnika Ilona Maska testira podmornicu za decu, koja bi mogla da se iskoristi za spasavanje preostalih dečaka.

Dvanaest dečaka uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener ostali su zarobljeni u pećini 23. juna, a do sada su spasena osmorica.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво