Demonstracije na londonskom aerodromu

Uhapšeno četvoro demonstranta protiv klimatskog zagrevanja koji su pokušali da spreče otvaranje rekonstruisane piste londonskog aerodroma Stansted.

Četiri osobe su uhapšene rano jutros nakon što je oko pedeset demonstranata protiv klimatskog zagrevanja upalo unutar obezbeđene zone londonskog aerodroma Stansted.

Demonstranti su jutros oko tri sata zauzeli obezbeđenu zonu aerodroma na oko 50 metara od piste, saopštilo je udruženje Plejn stjupid.

"Oko pedeset demonstranata je upalo na aerodrom Stansted", potvrdila je portparolka policije i precizirala da su do sada uhapšena četiri demonstranta.

Portparolka udruženja Plejn stjupid rekla je da je cilj akcije bio da se onemogući ponovno otvaranje piste nakon njene rekonstrukcije.

Organizacija u saopštenju objašnjava da je cilj akcije bio da se poremeti red letenja aviona koji ispuštaju u atmosferu na "hiljade tona gasova".

Prema rečima organizatora oko 5.000 ljudi, protestovalo je u subotu u Londonu u okviru Svetskog dana akcije protiv klimatskog zagrevanja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. dec 2008, 15:47) - anonymous [neregistrovani]

UH jel su i oni u EU

Da ne poverujes da je upitanju EU, lici na Ruandu.