Tramp kritikuje "Harli Dejvidson"

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp kritikovao je američkog proizvođača "Harli Dejvidson", koji je najavio da će, zbog porasta troškova usled novih evropskih tarifa, prebaciti proizvodnju za evropsko tržište iz SAD u inostranstvo.

Cilj preseljenja proizvodnje u postrojenja u inostranstvu bio bi da se izbegnu carinske barijere EU.

"Iznenađuje što će 'Harli Dejvidson', od svih kompanija, biti prvi koji će podići belu zastavicu. Naporno sam se borio za njih i, na kraju krajeva, oni ne plaćaju tarife prodajom u EU", napisao je Tramp na Tviteru, prenosi Rojters. 

"Takse su samo izgovor 'Harlija' – budite strpljivi!", dodao je Tramp.

Evropske tarife na uvoz motora iz SAD povećane su sa šest na 31 odsto, poručili su ranije iz te kompanije i dodali da zbog toga neće povećati svoje cene, jer bi to moglo da ima "trajne štetne posledice po poslovanje kompanije u regionu".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи