Saudijska Arabija presrela dve rakete iz Jemena

Protivvazdušna odbrana Saudijske Arabije presrela je dve balističke rakete koje su na prestonicu Rijad iz Jemena lansirali Huti pobunjenici, objavila je saudijska državna televizijska stanica "Al Ihbarija", prenosi "Rojters". Navodi se da je ovo najmanje šesti napad na Rijad od decembra prošle godine.

Rojters navodi da je televizija "Al Masira", koja je pod kontrolom Huta, objavila da su rakete ciljale Ministarstvo odbrane Saudijske Arabije i druge mete u prestonici.

"Raketne snage potvrđuju da su rakete 'Burkan' (Vulkan) pogodile mete u Rijadu sa velikom preciznošću", javila je ta televizija bez navođenja detalja.

Rojters navodi da nema nezavisnu potvrdu o tome šta se dogodilo, ali da je svedok sa lica mesta preneo da se začulo šest snažnih eksplozija i videlo blještavo svetlo iznad Rijada, kao i da se vije dim.

Agencija navodi da za sada nema izveštaja o žrtvama ili šteti, ali da prema rečima očevica ima šrapnela na ulici u diplomatskom kvartu gde su smeštene ambasade i živi dosta stranaca.

Ista osoba je Rojtersu kazala da je u tom kvartu primećeno pojačano prisustvo snaga bezbednosti, a stigla su i vatrogasna vozila. Navodi se i da bezbednjaci brane ljudima da uđu u to područje.

Za sada nema komentara saudijskih vlasti koje predvode vojnu koaliciju osnovanu sa ciljem borbe protiv Huta u Jemenu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво