ID objavila video snimak s taocima, ultimatum vladi

Ekstremistička Islamska država objavila je video snimak sa toacima zahtevajući oslobađanje iz iračkih zatvora svih sunitskih žena.

Ta organizacija je iračkoj vladi dala rok od tri dana da ispuni njene zahteve, zapretivši da će u suprotnom ubiti šestoricu taoca koji su se predstavili kao irački policajci i pripadnici milicije.

Video je objavljen nedelju dana nakon što je Islamska država saopštila da je kidnapovala 17 policajaca i pripadnika iračkih Narodnih snaga za mobilizaciju, koje uglavnom čine šiitske grupe koje se bore na strani vladinih snaga.

Portparol iračke vojske je saopštio da je upoznat sa video snimkom, navodeći da oružane snage tragaju za ćelijama Islamske države za koje se smatra da su odgovorne.

"Neće nas oni ucenjivati i gonićemo ih ma gde da se nalazili", poručio je brigadni general Jahja Rasul, preneo je AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво