Španija, spaseno 569 migranata iz Afrike

Vlasti u Španiji spasile su ukupno 569 migranata koji su iz Severne Afrike brodovima preko Sredozemnog mora pokušali da se domognu španske obale.

Španska obalska straža spasila je 264 osobe koje su se nalazile u 16 brodova u Gibraltarskom prolazu, prenela je agencija AP.

Vlada Španije je nedavno saopštila da će "omekšati" svoj stav prema migrantima i da će proširiti zdravstvenu zaštitu i na strance bez stalne boravišne dozvole.

Pre nedelju dana, Španija je preuzela brod "Akvarijus" sa 630 migranata nakon što su Malta i Italija, koje su mu bile bliže, odbile da otvore svoje luke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво