Eksplozija u Etiopiji, jedna osoba poginula – desetine ranjenih

Jedna osoba je poginula, a 155 ranjeno u eksploziji na mitingu podrške nedavno izabranom premijeru Etiopije Abiju Ahmedu u Adis Abebi, izjavio je etiopski ministar zdravlja Amir Aman. Šest osoba uhapšeno.

"Jedna osoba je preminula u bolnici Blek Lajon. Želeo bih da uputim saučešće porodici i građanima Etiopije", naveo je Aman na Tviteru.

"Ono što se dogodilo je tako tužno. Ali to neće slomiti naše jedinstvo", rekao je ministar, prenosi Rojters.

Premijer Ahmed je rekao da je u pitanju "dobro orkestriran napad" koji nije uspeo, ali nije nikog okrivio za to, navodi AP. Dodao je da policija ispituje napad.

Jedan od organizatora mitinga, Sejum Tešom, naveo je da je neko pokušao da baci granatu na binu na kojoj se nalazio premijer.

Tešom je dodao da je meta napada bio premijer.

Miting je organizovan u znak podrške 41-godišnjem lideru koji je na dužnost stupio u aprilu, a na skupu se okupio veliki broj ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво