Rusija: SAD su se oslanjale na falsifikovane dokaze

Moskva tvrdi da su se SAD i njene saveznice oslanjale na falsifikovane dokaze kako bi optužile sirijsku vladu za hemijski napad protiv civila.

Ruska ministarstva spoljnih poslova i odbrane smatraju da Organizacija za zabranu hemijskog oružja nije objektivno istražila navodne hemijske napade i da je izložena političkoj kontroli.

General-major Igor Kirilov, šef ruske vojne jedinice za zaštitu od radijacije, hemijskog i biološkog oružja, izjavio je da istražitelji Organizacija za zabranu hemijskog oružja,  nisu posetili mesta na kojima je navodno sirijska vojska upotrebila sarin i hlor, ističući da su se oslanjali na falsifikovane dokaze koje su izneli aktivisti.

Prema njegovim rečima, "beli šlemovi" koji deluju u oblastima pod kontrolom pobunjenika, falsifikovali su uzorke i eksplozivom napravili kratere koji su izgledali kao da su nastali zbog bombi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво