Smrtna kazna za indonežanskog sveštenika, ideologa ID

Sud u Indoneziji osudio je na smrtnu kaznu radikalnog sveštenika Amana Abdurahmana jer je naredio ekstremistima koji se dovode u vezu sa Islamskom državom da sprovode napade u zemlji, među kojima je i samoubilački bombaški napad u jednom od kafića lanca "Starbaks" u januaru 2016. 

Policija i tužilaštvo kažu da je Abdurahman ključni ideolog ekstremista Islamske države u Indoneziji, najvećoj muslimanskoj državi na svetu. 

Nekoliko stotina policajaca obezbeđivalo je sud u Džakarti, gde je Abdurahmanu izrečena presuda, preneo je AP. 

Tužilaštvo je zahtevalo smrtnu kaznu. 

U Indoneziji se beleži povećan strah od napada nakon samoubilačkog bombaškog napada u drugom po veličini gradu u toj zemlji Surabaji proteklog meseca, koji su izvršile porodice zajedno sa svojom decom. 

Policija je navela da je lider tih napada bio deo mreže ekstremista, koje inspiriše Abdurahman. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи