Supruga Netanjahua optužena za proneveru

Supruga izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, Sara, optužena je za proneveru državnih sredstava, saopštilo je izraelsko Ministarstvo pravde.

Sara Netanijahu osumnjičena je za zloupotrebu oko 100.000 dolara iz zvaničnih fondova za usluge keteringa u rezidenciji premijera u Jerusalimu, navodi se u saopštenju.

Izraelska policija ranije je predložila da se podigne optužnica protiv Benjamina Netanjahua u dva odvojena slučaja korupcije, dok je on negirao da je bilo šta pogrešno uradio.

Odbacio je optužbe i nazvao ih "medijskim lovom na veštice".

Premijera Netanjahua policija je 12. juna ispitala u vezi sa slučajem kupovine nemačkih podmornica vrednih dve milijarde dolara, a to je, kako su tada saopštili njegovi najbliži saradnici, bilo prvi put da je Netanjahu ispitan u ovom slučaju.

Očekivalo se da će Netanjahu tog dana biti ispitan i u slučaju o gigantu za telekomunikacije "Bezeku", međutim policija je saopštila da on nije ispitan u vezi s tim slučajem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво