Oko 16.000 Nemaca ne priznaje posleratnu republiku

Prema podacima nemačkih obaveštajnih službi, 16.500 Nemaca pripada pokretu "Građani Rajha" koji ne priznaju nemačku posleratnu republiku.

Oko 900 pripadnika ove grupe se smatra desničarskim ekstremistima, prenosi AP.

Nemačke vlasti suspendovale su čelnicu bavarskog sela Bolsterlang Moniku Celer zbog navodne podrške toj antivladinoj ekstremističkoj grupi. 

Protiv nje su podnele tužbu sudu u Minhenu tražeći da joj se zabrani obavljanje javne funkcije.

Ona je, kako navode disciplinski organi u Bavarskoj, pomogla jednom članu "Građana Rajha" da u opštinskom objektu održi predavanje.

Celerova je u zvaničnoj korespondenciji citirala zakon o državljanstvu iz 1913. godine i rekla da je ona državljanka Kraljevine Bavarske, kao i Nemačke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво