Snažan zemljotres u Japanu, troje mrtvih

Najmanje tri osobe, među kojima devetogodišnja devojčica, poginule su u zemljotresu jačine 6,1 jedinica Rihterove skale, koji je pogodio Osaku i druge oblasti na zapadu Japana, dok je 307 osoba povređeno, saopštila je japanska meteorološka agencija. Biće potrebno osam do 12 dana da bi se ponovo uspostavilo snabdevanje gasom za više od 110.000 potrošača u regionu Osake.

Najviše ljudi je povređeno u Osaki. Devetogodišnja devojčica poginula je kada se urušio betonski zid koji je okruživao školski bazen. Druge dve žrtve su muškarci koji su imali oko 80 godina, prenosi japanska agencija Kjodo.

Do potresa je došlo oko osam časova po lokalnom vremenu, a uzrokovao je nestanak struje, vode i gasa u toj oblasti i poremetio saobraćaj, prenele su agencije.

Zemljotres se dogodio na dubini od 13 kilometara na severu Osake, nije uzrokovao cunami i nisu zabeležene abnormalnosti u nuklearnim postrojenjima koja se tu nalaze.

Ipak, zabeleženi su manji požari u Osaki i prefekturama Hjogo, Kjoto i Mie.

Biće potrebno osam do 12 dana da bi se ponovo uspostavilo snabdevanje gasom za više od 110.000 potrošača u regionu Osake, nakon što je zemljotres pogodio drugu najveću metropolu u toj zemlji, saopštila je kompanija "Osaka gas".

Japanska kompanija navodi da će pokušati da nastavi uobičajeno snabdevanje ugroženih potrošača od 26. do 30. juna, uz pomoć drugih kompanija, prenosi Rojters.

Agencija navodi i da je prilikom zemljotresa te jačine, teško ostati miran, a nameštaj koji nije dobro učvršćen može da se pomera.

Kako se navodi, to je bio najjači zemljotres koji je pogodio taj deo Japana od 1923. godine.

Zbog zemljotresa, privremeno su zatvoreni aerodromi Kansai i Kobe, a zabeleženo je i 70 slučajeva zaglavljivanja u liftovima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво