Obustavljena potraga za nestalima u Gvatemali

U Gvatemali je okončana potraga za žrtvama vuklana Fuego, saopštila je agencija za upravljanje prirodnim katastrofama.

"Pretraga je trajno obustavljena u gradovima San Migel Los Lotes i El Rodeo. Zona je nenaseljiva i u visokom je riziku", saopšteno je iz agencije, prenosi Rojters.

Najmanje 110 osoba je poginulo, a 197 se vodi kao nestalo, nakon erupcije vulkana.

Erupcija Fuega 4. juna bila je najsmrtonosnija erupcija u poslednje četiri decenije, ističe Rojters.

Američka vlada uputila je tada najdublje izraze saučešća žrtvama i poručila da je poslala hitnu pomoć na zahtev Gvatemale, koja uključuje finansijska sredstva kako bi pomogla da se ispune potrebe u hrani i vodi, kao i sanitarne potrebe onih na koje je uticala erupcija vulkana Fuego.

Bela kuća je tada takođe saopštila da će administracija predsednika Donalda Trampa, takođe, poslati avion kako bi pomogao da se prebace povređeni s opekotinama na Floridu radi lečenja.

Institut za seizmologiju i vulkanologiju Gvatemale prethodno je upozorio na novo izlivanje lave sa zapadne strane vulkana Fuego.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво