Velika Britanija upozorava svoje građane da ne idu u Tursku

Vlada Velike Britanije upozorila je svoje građane da u Turskoj postoji velika opasnost od terorističkih napada, zbog čega im savetuje da izbegavaju tu zemlju.

U saopštenju vlade turisti se upozoravaju da se odlaskom u popularna odredišta izlažu potencijalnim terorističkim napadima, prenosi britanski mediji.

U saopštenju izdatom u petak, turistima se savetuje da izbegavaju velike gužve u gradovima poput Istanbula i podseća se da će se u toj zemlji predsednički i parlamentarni izbori održati 24. juna, što može pokrenuti brojne proteste širom zemlje.

Britanska vlada upozorila je i da se ne putuje u mesta koja se nalaze 10 kilometara od granice sa Sirijom, kao i da je moguće da će teroristi izvoditi napade na jugu i istoku zemlje, u Ankari i Istanbulu.

"Terorističke grupe, uključujući ID i TAK, javno su pretile napadima na značajne turističke lokacije", navodi se u saopštenju i dodaje da je najviše ugrožen avio-saobraćaj, zbog čega se britanskim državljanima savetuje da u potpunosti sarađuju sa aerodromskim osobljem.

"Budite oprezni, pratiti savete lokalnih organa bezbednosti, pratite medijske izvještaje i nastavite sa ažuriranjem ovog savetovanja za putovanja", navodi se u saopštenju Forin ofisa.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. jun 2018, 22:19)
anonymous [neregistrovani]

Bas dobro, ionako

ste samo nadmeni, kao da drzite Gospoda Boga za bradu.
Nikad se ne zna, mozda cete bas tu zemlju trebati, jer vase ekspanziske namere su ogromne, tu cete vi vasim licemernim "Yes darling" uvuci i macke, damo da postignete ono sto ste naumili.