Soros: Tramp je ekstremni narcis spreman da uništi svet

Američki milijarder Džordž Soros rekao je za američkog predsednika Donalda Trampa da je "ekstremni narcis koji se smatra svemoćnim i koji je voljan da uništi svet".

Soros je rekao da će, ako Demokratska stranka ubedljivo dobije generalne izbore ove jeseni i ostvari većinu u Kongresu i Senatu i počne s procedurom opoziva, podržati Trampovu smenu.

Tramp i Soroš su u vrlo lošim odnosima još od izbora na kojima je Tramp pobedio Hilari Klinton, koju je podržao Soroš, preneo je portal Indeks.

Soros je donirao Klintonovoj kampanji više od 10,5 miliona dolara, prema podacima Centra za odgovornu politiku u Vašingtonu.

Prošle godine Vol strit džornal, Soros je izgubio skoro milijardu dolara usled berzanskih špekulacija nakon Trampove pobede.

Trampova nacionalistička i protekcionistička politika suprotna je globalističkoj i liberalnoj politici za koju se zalaže Soros.

U zemlji Sorosevog rođenja, Mađarskoj, premijer Viktor Orban pokrenuo je protiv milijardera kampanju proglašavajući ga državnim neprijateljem i najavljujući "Zakon za zaustavljanje Sorosa" kojim bi se ograničilo strano finansiranje civilnog društva i zabranilo ono koje predstavlja "nacionalni sigurnosni rizik".

Zbog toga je svoje kancelarije preselio iz Budimpešte u Berlin.

Osim u Mađarskoj, Soros je meta sve žešćih napada u SAD, gde su republikanci iskoristili njegove donacije demokratima protiv njih u kampanji.

Njega je nedavno prozvao i ruski predsednik Vladimir Putin, tvrdeći da su njegove donacije širom sveta mešanje u izbore.

Uprkos svemu, 87-godišnji Soros ne misli da se preda niti da se povuče u penziju, već najavljuje da će se boriti još žešće za svoje političke ciljeve.

"Što je veća opasnost, što je veća pretnja, više se osećam da joj se moram suprotstaviti. U tom smislu, da, udvostručio sam svoje napore", rekao je Soros u intervjuu za Vašington post, preneo je hrvatski portal.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво