Putin: Porošenka interesuje rešavanje krize, barem se nadam

Telefonski poziv koji je u subotu inicirao ukrajinski predsednik Petro Porošenko ukazuje na interesovanje Kijeva za rešavanje situacije u zemlji, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji za medije na okončanju posete Kini, prenosi Tas.

"Pošto je poziv inicirala Ukrajina, mislim da to ukazuje na njihovo interesovanja za rešavanje pitanja. Barem se veoma nadam da je tako", poručio je Putin.

Ruski predsednik je dodao da je s ukrajinskim kolegom razgovarao o razmeni pritvorenika i slučaju ruskog novinara Kirilja Višinskog koji je uhapšen u Kijevu.

"Još je isuviše rano reći kako će to pitanje biti rešeno, uzdržao bih se priče o tome kako mu ne bih naškodio", kazao je Putin.

Tas je juče preneo saopštenje Kremlja da je Putin zatražio u telefonskom razgovoru s ukrajinskim kolegom Porošenkom hitno puštanje na slobodu ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini.

"Posebna pažnja posvećena je humanitarnim pitanjima, uključujući razmenu pritvorenika. Vladimir Putin je naglasio neophodnost trenutnog oslobađanja ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini", navodeno je u saopštenju Kremlja.

U njemu se se dodaje da je "postignut dogovor da zaštitnici prava građana Rusije i Ukrajine posete ruske državljane koji su i dalje zatočeni u Ukrajini i ukrajinske državljane pritvorene u Rusiji".

Tas je naveo da je telefonski razgovor inicirao Kijev.

Rojters je prethodno preneo da je iz kabineta ukrajinskog predsednika saopšteno da su ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Petro Porošenko razgovarali telefonom o zarobljenicima koji su međusobno zatočeni u dve države, saopšteno je iz kabineta ukrajinskog predsednika, prenosi Rojters.

"Porošenko je posebno pažnju posvetio ukrajinskim državljanima zatočenim u Rusiji, koji štrajkuju glađu", navedeno je u saopštenju Porošenovog kabineta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво