Putin traži od Porošenka puštanje ruskih novinara

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je u telefonskom razgovoru s ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom hitno puštanje na slobodu ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini, saopštio je Kremlj, prenosi Tas.

"Posebna pažnja posvećena je humanitarnim pitanjima, uključujući razmenu pritvorenika. Vladimir Putin je naglasio neophodnost trenutnog oslobađanja ruskih novinara uhapšenih u Ukrajini", navodi se u saopštenju Kremlja.

U njemu se se dodaje da je "postignut dogovor da zaštitnici prava građana Rusije i Ukrajine posete ruske državljane koji su i dalje zatočeni u Ukrajini i ukrajinske državljane pritvorene u Rusiji".

Tas Snavodi da je telefonski razgovor inicirao Kijev.

Rojters je prethodno preneo da je iz kabineta ukrajinskog predsednika saopšteno da su ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Petro Porošenko razgovarali telefonom o zarobljenicima koji su međusobno zatočeni u dve države, saopšteno je iz kabineta ukrajinskog predsednika, prenosi Rojters.

"Porošenko je posebno pažnju posvetio ukrajinskim državljanima zatočenim u Rusiji, koji štrajkuju glađu", navodi se u saopštenju Porošenovog kabineta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво