Putin: Rusija spremna za bolje odnose sa SAD, Vašington na potezu

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da očekuje da predsednik SAD Donald Tramp ispuni svoje predizborno obećanje o poboljšanju odnosa sa Moskvom, i istakao da je Rusija za to spremna, a da je "lopta u američkom dvorištu".

U emisiji koju je emitovala televizija Rosija-1, Putin je rekao da Tramp ispunjava obećanja koja je dao tokom predizborne kampanje, a da je jedno od obećanja bilo da će poboljšati odnose SAD i Rusije, prenosi Tas.

"Nadam se da će se to dogoditi, barem smo mi za to spremni, i mislim da je lopta u dvorištu SAD", zaključio je ruski predsednik.

Ocenio je da su susreti sa Trampom na marginama foruma korisni, ali da su potrebni odvojeni razgovori.

Upitan kakvi se rezultati mogu očekivati od razgovora sa Trampom s obzirom na da to da je američki predsednik u izvesnoj meri "talac unutrašnjeg političkog procesa SAD", Putin je izrazio nadu da "dijalog sa njim može biti konstruktivan", navodi ruska agencija.

"Kad je reč o komunikaciji sa američkim predsednikom, iako su njegovi postupci često kritikovani - pogotovu u poslednje vreme - i na međunarodnoj sceni i u ekonomskoj sferi, moje iskustvo mi govori da je on, na kraju krajeva, pažljiva osoba koja ume da sluša i koja odgovara na argumente sagovornika", rekao je Putin.

Ruski predsednik je zaključio da mu sve to daje osnova da veruje da dijalog sa Trampom može biti konstruktivan.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 09. jun 2018, 13:19)
anonymous [neregistrovani]

I jedan I drugi

Ne znas ko je gori od gorega

(subota, 09. jun 2018, 12:33)
anonymous [neregistrovani]

Ma..........!

Ameri hoce da pokazu da su oni gazde na ovoj planeti i da oni vedre i oblace , to jest o svemu odlucuju i za sve se pitaju samo oni ?