Lider Severne Koreje stiže u nedelju u Singapur

Severnokorejski lider Kim Džong Un bi trebalo da u nedelju poleti za aerodrom Čangi u Singapuru, gde će učestvovati na istorijskom samitu s američkim predsednikom Donaldom Trampom, javlja "Rojters" pozivajući se na neimenovani izvor koji učestvuje u planiranju putovanja.

Britanska agencija navodi i da su danas u jednom listu objavljene slike američke vojne letilice u blizini vazduhoplovne baze "Paja Lebar", uključujući helikoper s vrhom obojenim u belo, koji se koristi za prevoz visokih američkih zvaničnika.

Američki predsednik Donald Tramp sutra ujutru će napustiti dvodnevni samit grupe sedam najrazvijenih zemalja sveta (G7) u kanadskoj pokrajini Kvebek i otputovati za Singapur.

Kako je saopštila Bela kuća, Tramp će samit napustiti na početku drugog dana zasedanja, nakon okončanja sesije posvećene osnaživanju žena.

"Predsednik će iz Kanade direktno otputovati u Singapur gde stiže uoči predstojećeg sastanka koji će imati sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom", navela je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

broj komentara 0 pošalji komentar