Tramp: Šef kabineta Kim Džong Una dolazi u Njujork

Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je da visoki severnokorejski zvaničnik, Kim Jong Čol, dolazi u Njujork kako bi razgovaro o mogućem samitu Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una.

"Sastavili smo sjajan tim za naše pregovore sa Severnom Korejom. Trenutno se održavaju sastanci u vezi sa samitom. Kim Jong Čol dolazi u Njujork. Odličan odgovor na moje pismo, hvala vam!", napisao je Tramp na Tviteru, prenosi AP.

Južnokorejski mediji su ranije javili da se ime Kim Jong Čola nalazilo na listi putnika današnjeg leta iz Pekiga za Vašington, pre nego što je njegova rezervacija promenjena za sredu i za drugu destinaciju - Njujork.

Tamošnji mediji spekulišu da zvaničnik Pjongjanga putuje u SAD kako bi učestvovao u pripremnim pregovorima o mogućem sastanku predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

Kim Jong Čol je bivši šef vojne obaveštajne službe Severne Koreje, a sada je potpredsednik Centralnog komiteta vladajuće partije zadužen za međukorejske odnose.

Agencija AP dodaje da je njena televizijska ekipa na terenu videla Kim Jong Čola na aerodromu u Pekingu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара