Evroposlanici zakonom štite EU od uvoza iz nečlanica

Poslanici Evropskog parlamenta tokom plenarne sednice naredne nedelje trebalo bi da izglasaju zakon o zaštiti od dampinškog i subvencionisanog uvoza iz zemalja koje nisu članice Evropske unije, prenosi "Hina".

Navodi se da bi EU, prema novom zakonu koji su u decembru 2017. neformalno dogovorili evroparlamentarci i ministri država članica Unije, mogla da nametne veće tarife na dampinški i subvencionsani uvoz iz trećih zemalja.

Hina navodi da će evroposlanici u ponedeljak raspravljati, a u utorak glasati o rezoluciji o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici u sledećem programskom razdoblju.

Istog dana bi Evropski parlament trebalo da izglasa i zakon o upućenim radnicima. Ta direktiva bi trebalo da počne da se sprovodi dve godine nakon usvajanja, a jedna od važnijih promena u odnosu na sadašnju direktivu iz 1996. jeste da upućeni radnik mora da dobije jednaku platu za jednaki rad kao i u državi u koju je poslan.

Poslanici će takođe u utorak raspravljati, a u sredu glasati o rezoluciji u kojoj će izneti stav o predlogu Evropske komisije za budžet EU u periodu 2021-2027. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи