Erdogan kritikovao Evropu: BiH vam je dovoljno pokazala

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je zemlje EU koje nisu dozvolile održavanje skupa njegove stranke Pravde i razvoja (AKP), ali su to isto odobrile "terorističkoj organizaciji Demokratskoj stranci naroda (HDP)", dodajući da bi trebalo da se ugledaju na BiH.

"Neke evropske administracije su dozvolile HDP-u da održi mitinge u njihovim četvrtima, a nisu dozvolile AKP da uradi isto. Bez obzira da li to želeli ili ne, Bosna i Hercegovina vam je dovoljno pokazala. Sada smo ovde. Vreme je za jedinstvo. Ne zaboravite šta će AKP učiniti za vas. Erzurm je ključ našeg lepog početka u Anadoliji", rekao je Erdogan u Ankari, prenosi sarajevski portal Kliks.

Erdogan je poručio da će nastaviti borbu protiv terorizma, naglasio da je 4.475 terorista neutralizovano u sirijskom gradu Afrinu, 414 na severu Iraka i 398 u Turskoj, te pohvalio operaciju "Maslinova grančica" čiji su cilj kurdski teroristi i pripadnici ID na severozapadu Sirije.

Erdogan je u svom izlaganju naveo uspehe Turske tokom poslednjeg perioda među kojima je i niža cena gasa, kao rezultat dogovora s Rusijoma, ali i proizvodnja domaćeg automobila, a narod je pozvao da spasava domaću valutu tako što će konvertovati svu ušteđevinu iz evra i dolara u lire.

"Braćo koja imate dolare ili evre ispod jastuka, idite u banke i konvertujte ga u lire. Uništićemo ovu igru zajedno", rekao je Erdogan optuživši razne lobije za manipulaciju valutama, prenseo je portal Kliks. 

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova je odluku Nemačke da dozvoli održavanje mitinga HDP u Kelnu okarakterisalo kao "dupli standard", s obzirom na to da je prethodno zabranila političarima vladajuće stranke da održavaju mitinge. 

"Ovaj pristup sa dva lica, koji mi oštro osuđujemo, ne može da ide u korak sa demokratijom, borbom protiv terorizma i očekivanja normalizacije odnosa Turske i Nemačke", navodi se u saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи