Ciklon pogodio Oman i Jemen, pet osoba stradalo

Najmanje pet osoba je poginulo, a više od 30 se vodi kao nestalo kada je ciklon "Mekun" pogodio Arabijsko poluostrvo donoseći obilne padavine u Omanu i Jemenu gde je odsekao dalekovode, saopštili su zvaničnici.

Tri osobe, među kojima je i 12-godišnja devojčica, poginule su u Omanu, a još dva tela su pronađena na jemenskom ostrvu Sokotra, koje je najteže pogođeno olujom, saopštili su lokalni zvaničnici u obe zemlje. 

Kako je policija Omana saopštila na Tviteru, devojčica je poginula nakon što je usled snažanog vetra poletela i udarila u zid.

U Salalahu, trećem po veličini gradu u Omanu, došlo je do nestanka struje, a jemenski zvaničnici prijavili su štetu na krajnjem istoku zemlje, duž granice sa Omanom.

Više od 30 osoba i dalje se vodi kao nestalo u Sokotri, među kojima su državljani Jemena, Indije i Sudana, prenosi AP. 

Veliki broj turista je uspeo da izbegne oluju u četvrtak uveče pre nego što su aerodrom u Salalahu i luka zatvoreni.

Lokalne vlasti otvorile su škole za one čiji su domovi ugroženi, a na podovima učionica u školi Vest Salalah poređani su dušeci na kojima sada spava oko 600 ljudi, većinom radnika.

Indijska meteorološka služba upozorila je ranije da će vetar duvati jačinom između 170 i 180 kilometara na sat, ali da će moći da dostigne i do 200 kilometara na sat.

Opisali su ovaj ciklon kao "ekstremno opasan", a agencija navodi da su snažni cikloni retka pojava u Omanu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво