Peskov: Izjave Julije Skripalj treba proveriti

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov navodi da izjave Julije Skripalj treba proveriti, kako bi se uverili da ih je dala dobrovoljno.

Dmitrij Peskov je u intervjuu za rusku televiziju NTV upitao – da li neka količina informacija preneta kroz nekoga može da bude pouzdana, s obzirom na to "da se to dešava usred ogromnih provokacija britanske strane", prenosi Tas.

"Britanska strana se još ne pridržava Bečke konvencije, a Rusija još uvek nije dobila konzularni pristup Juliji Skripalj. Štaviše, nismo sigurni u njen sadašnji stav, da li je pod pritiskom, gde je odsela, da li je išta izjavila i da li je to uradila dobrovoljno", rekao je Peskov.

Julija Skripalj, ćerka bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja sa kojim je otrovana početkom marta u Solzberiju, izjavila je u intervjuu agenciji Rojters da trenutno ne želi pomoć ruske ambasade u velikoj Britaniji, kao i da se nada da će se vratiti u Rusiju.

Intervju sa njom obavljen je na tajnoj lokaciji a sa agencijom je stupila u kontakt preko policije.

Nakon što je kratko govorila pred kamerom, odbila je da odgovara na dalja pitanja.

Za trovanje nervnim agensom "novičok", Velika Britanija je optužila Rusiju, što je ta zemlja kategorički demantovala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво