Peking kritikuje Vašington zbog povlačenja poziva za vežbu

Kina je kritikovala SAD zbog povlačenja poziva toj zemlji za učešće u multinacionalnoj vežbi koja će biti izvedena ovog leta na Pacifiku.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Lu Kang izjavio je tim povodom da Kina ima suverena prava u Južnom kineskom moru i da nije realno što SAD koristi "tu vrstu akcije da iskoristi ovu vrstu akcije kako bi pokušali da je primoraju", prenosi Rojters.

Povlačenje poziva kineskoj mornarici da učestvuje u vežbi pod nazivom "Obruč Pacifika" predstavlja "početni odgovor" na "kinesku militarizaciju Južnog kineskog mora", navodi se u saopštenju, prenosi AP.

Pentagon je naveo "čvrste dokaze" da je Kina rasporedila sisteme protivbrodskih raketa i raketa zemlja-vazduh, kao i eletronske ometače u sporne oblasti u regionu ostrva Spretli u Južnom kineskom moru i istovremeno pozvao Kinu da ukloni te sisteme.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара