Hapšenje u Rusiji zbog povezanosti sa terorizmom

Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je osmoro osumnjičenih u regionu Kalinjingrada zbog pomaganja teroristima, saopštila je pres služba regionalnog odeljenja FSB-a.

Tokom specijalne operacije, osmorica osumnjičenih iz centralnoazijskih republika su uhapšeni zbog uključenosti u terorističku grupu Džamat el Tavhid val Džihad, saveznika međunarodne terorističke organizacije Islamska država zabranjene u Rusiji, navedeno je u saopštenju, prenela je agencija Tas.

Osumnjičeni su pozivali stanovništvo kalinjingradske oblasti da učestvuju u terorističkoj organizaciji.

U stanovima osumnjičenih pronađeni su i konfiskovani – mobilni telefoni, propagandni video materijal i kartice banaka.

FSB je pronašao osobe koje su ostale u kontaktu sa strancem koji je otišao iz Sirije 2016. godine da bi se borio za međunarodnu terorističku grupu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво