Ukrajina, ne jenjavaju sukobi između ukrajinskih i proruskih snaga

U istočnoj Ukrajini su eskalirali sukobi ukrajinskih i proruskih snaga, što je najgore esklairanje sukoba od početka godine, saopštili su zvaničnici.

U štabu za ukrajinske operacije na istoku saopštili su da su dva vojnika poginula, a da je četvoro povređeno u borbama u blizini sela Južnoje, prenosi AP.

Proruske snage u Donjecku optužile su Ukrajinu za upotrebu teške artiljerije i tenkova za gađanje stambenih oblasti.

Kako su naveli, ubijeno je četvoro civila, a četvoro je povređeno u Ukrajini protekle nedelje.

Zamenik šefa posmatračke misije OEBS-a Aleksandar Hag potvrdio je da su poginula dva civila, kao i da je troje povređeno u prethodnih sedam dana.

Konflikt između ukrajinskih i proruskih snaga počeo je 2014. godine povodom Krima i od tada je poginulo najmanje 10.000 osoba.

Kako se navodi, iako je 2015. godine potpisan sporazum u Minsku, koji je pomogao da se smanje neprijateljstva, sukobi se i dalje dešavaju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи