Peskov: Cveće za Merkelovu je znak dobrih manira i tradicije

Odluka ruskog predsednika Vladimira Putina da nemačkoj kancelarki Angeli Merkel pokloni buket cveća, podstaknuta je ruskom tradicijom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon što je nemački tabloid "Bild" kritikovao taj poklon kao uvredu za Merkelovu. 

"Ovde je to znak dobrih manira. To su naše tradicije i mi se njima vodimo", rekao je Peskov novinarima dodajući da je u Rusiji apsolutno normalno poklanjati cveće ženama, kao i kolegama na poslu i na međunarodnim sastancima. 

Prethodno je šef protokola ruskog predsednika Vladimir Ševčenko rekao za Tas da je buket cveća, koji je Putin dao Merkelovoj, potpuno u skladu s tradicijama protokola šefova ruske države. 

Merkelova je boravila 18. maja u zvaničnoj poseti Rusiji, a Putin ju je dočekao na ulazu u rezidenciju u Sočiju sa buketom krem ruža, frezijama i drugim cvećem pastelnih boja. 

Iako Merkelova nije pokazala nikakvo nezadovoljstvo zbog poklona u tom trenutku, niti nakon razgovora s ruskim predsednikom, nemački tabloid Bild objavio je članak u kojem je buket nazvao "uvredom za dostojanstvo" nemačke kancelarke. 

List tvrdi da je Putin pokušao da naglasi da je Angela Merkel žena i da na taj način pokaže svoju muževnost. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи