Tramp: Niko nije kvalifikovaniji za šefa CIA od Đine Haspel

Đina Haspel je jaka osoba i nikada se ne bi povukla kada je reč o odbrani zemlje, rekao je Donald Tramp na ceremoniji polaganja zakletve nove direktorke CIA.

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da ne postoji niko ko je kvalifikovaniji od Đine Haspel za posao šefa CIA.

Tramp je na ceremoniji polaganja zakletve nove direktorke CIA, koja se održava u sedištu agencije u Lengliju u Virdžiniji, nazvao Haspelovu jakom osobom i poručio da se nova direktorka nikada ne bi povukla kada je reč o odbrani zemlje.

Predsednik SAD je zauzeo drugačiji ton nego tokom ranijih poseta sedištu CIA i pohvalio osoblje agencije, koje je nazvao "najelitnijim obaveštajnim profesionalcima na planeti", navodi AP.

Tramp je rekao da "izuzetni muškarci i žene" u agenciji zaslužuju "izuzetno liderstvo".

Đina Haspel (61), dugogodišnji obaveštajac, prošle nedelje je dobila potvrdu Senata za postavljenje na čelo CIA, nakon što su mnogi izrazili zabrinutost zbog njene uloge u primeni brutalnih tehnika ispitavanje te agencije posle napada na SAD 11. septembra 2001.

Haspelova, koja iza sebe ima 33 godine provedene u CIA, uživa podršku mnogih u toj agenciji, kao i visokih obaveštajnih zvaničnika, među kojima i bivših direktora CIA i drugih službi za nacionalno obaveštavanje, napominje američka agencija.

Protivnici imenovanja Haspelove za direktorku CIA tvrde da je bila greška na to mesto postaviti nekoga ko je nadzirao tajni zatvor na Tajlandu, gde su osumnjičeni za terorizam ispitivani uz korišćenje brutalnih metoda uključujući tehniku "simuliranog davljenja".

Tramp je Đinu Haspel nominovao za direktora glavne obaveštajne agencije SAD nakon što je prethodnog direktora, Majka Pompea, imenovao za državnog sekretara umesto Reksa Tilersona.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво