Le Mer: Nova vlada Italije mogla bi da ugrozi evrozonu

Francuski ministar ekonomije Bruno Le Mer upozorio je da bi stabilnost evrozone mogla da bude ugrožena ukoliko nova italijanska vlada ne bude poštovala obaveze te zemlje kad je reč o dugu i deficitu.

"Ako se nova vlada usudi da se ogluši o svoje obaveze u pogledu duga, deficita, ali i sanacije banaka, celokupna finansijska stabilnost evrozone biće ugrožena", rekao je Bruno Le Mer francuskom radiju Europ 1, listu Eko i portalu Si njuz.

Navodi da je Italiji mesto u Evropi. 

"Svi u Italiji moraju da shvate da je budućnost te zemlje u Evropi i nigde drugde, i da bi ta budućnost bila u Evropi, postoje pravila koja se moraju poštovati", istakao je Le Mer.

Prema njegovim rečima, obaveze koje je Italija preuzela važe za bilo koju vladu.

"Poštujem suverenu odluku italijanskog naroda, ali postoje obaveze koje prevazilaze svakoga od nas", rekao je francuski ministar, zaključivši da "ne poštovati te obaveze znači pretiti svim evropskim ekonomijama".

Italijanski Pokret pet zvezdica i krajnje desničarska Liga predstavili su u petak "ugovor o vladi" koji okreće leđa štednji i "diktatima" Brisela, navodi Figaro.

"Lideri Pokreta i Lige, Luiđi di Majo i Mateo Salvini, planiraju da ugovor predstave sutra predsedniku Italije Serđu Matareli, s ciljem da tokom nedelje oforme prvu antisistemsku vladu u zemlji koja je jedan od osnivača evropskog projekta", dodaje francuski list.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво