Pjongjang traži od Seula 12 prebeglih radnika

Severna Koreja ponovo je zatražila od Južne Koreje da vrati 12 severnokorejskih radnika koji su prebegli na Jug 2016. godine, rekavši da bi takav potez pokazao želju Seula za poboljšanjem odnosa.

"Seul bi trebalo da kazni one koji su uključeni u ovaj slučaj i pošalje naše građane nazad svojim porodicama, bez oklevanja i na taj način pokaže da želi da poboljša odnose Severa i Juga", saopšteno je iz Severne Koreje.

Seul je prošle nedelje saopštio da će bliže ispitati okolnosti pod kojima su radnici došli u Južnu Koreju, nakon što su se u medijima pojavili navodi da su u tu zemlju dovedeni protiv svoje volje, prenosi AP.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се