Kineski bombarderi prvi put na ostrvu u Južnom kineskom moru

Zvanični kineski list je saopštio da je Kina po prvi put postavila bombardere velikog dometa na aerodrom na ostrvu u Južnom kineskom moru. Agencija AP navodi da će ovaj potez povećati zabrinutost oko "ekspanzionističkih tendencija" Pekinga u tom spornom regionu.

Čajna dejli, u izdanju na engleskom jeziku, piše da su kineski bombarderi H-6K izvršili vežbe poletanja i sletanja na aerodromu u Južnom kineskom moru.

Ministarstvo odbrane Kine saopštilo je da je vežba održana na jednom od ostrva, ali nije navedeno vreme, niti lokacija.

Bombarderi, čiji radijus letenja 3.500 kilometara, uzletali su sa vazduhoplovne baze u simulaciji napada na pomorske mete, navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi AP.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи