Pao avion kod Havane, više od 100 mrtvih

"Boing 737" kubanske avio-kompanije "Kubana" sa 113 putnika i članova posade srušio se kod aerodroma "Hose Marti" u Havani. Kubanska državna televizija javlja da je više od 100 osoba poginulo. Oficir kubanske vojske kaže za AP da su tri osobe preživele nesreću, ali da su u kritičnom stanju. Spasilačke ekipe na terenu.

23.45 – Jedna od četiri preživele žene koje su dovedene u bolnicu je preminula, a ostale se nalaze u kritičnom stanju, javlja Rojters. Među putnicima bilo i petoro dece.

22.40 – Vatra je ugašena i u toku je identifikacija tela, rekao je predsednik Dijaz-Kanel. Pokrenuta je istraga, prenosi Rojters.

21.30 – Šestoro članova posade su Meksikanci, kaže zaposleni u meksičkoj avio-kompaniji od koje je "Kubana de avijasijon" iznajmila "boing 737", javlja kubanska agencija Prensa Latina.

21.00 –  Izgleda da je veliki broj žrtava, kaže predsednik Kube Migel Dijaz-Kanel koji je došao na mesto nesreće. Kubanski mediji navode da je oko 100 putnika nastradalo.

20.30 – Tri osobe, koje su preživele nesreću, u kritičnom stanju prevezene u bolnicu, javlja AP.

Avion sa 104 putnika i devet članova posade srušio se neposredno posle poletanja sa aerodroma, oko 17 časova, i pao nedaleko od internata lokalne srednje škole.

Avion je bio na putu za Olgin, grad udaljen oko 670 kilometara od prestonice Havane.

Kubanska državna televizija javila je da je u stravičnoj nesreći poginulo više od 100 ljudi, a da je među putnicima bilo i petoro dece.

Oficir kubanske vojske rekao je agenciji AP da su tri osobe preživele nesreću, ali da su u kritičnom stanju prevezene u bolnicu.

Načelnik bolnnice Kaliksto Garcija, gde se povređene trenutno nalaze, potvrdio je za Rojters da su u bolnicu prvobitno dovezene četiri žene, ali da je jedna u međuvremenu preminula. 

Predsednik Kube Migel Dijaz-Kanel, koji je došao na mesto nesreće, kaže da informacije koje ima nisu ohrabrujuće i da se strahuje da je broj mrtvih veliki.

Na licu mestu su vatrogasci i pripadnici nacionalne garde, kao i medicinske ekipe.

Radi se na identifikaciji tela, a pokrenuta je i istraga koja će utvrditi kako je došlo do nesreće.

Avion "boing 737" je kubanska avio-kompanija "Kubana de avijasijon" iznajmila od meksičke čarter kompanije "Aerolineas Damojh", javlja novinska agencija Prensa Latina.

Neimenovani zaposleni u toj kompaniji kaže da je u avionu bilo šest meksičkih članova posade, ali nije imao informacije o drugim članovima posade ili putnicima, navodi AP.

Meksička vlada saopštila je na svom zvaničnom vebsajtu da je avion koji se srušio "boing 737-201", star oko 39 godina. Operater aviona je kubanska nacionalna avio-kompanija.

Oglasila se i kompanija "Boing", koja je na Tviteru, navela da su upoznati sa padom aviona i da pomno prate situaciju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić uputli su predsedniku Republike Kube Migelu Dijas-Kanelu pisma saučešća povodom avionske nesreće kod Havane.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара