Tramp odgovorio Tusku: Mogu me zvati svakojakim imenima

Američki predsednik Donald Tramp odgovorio je predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku na njegove kritike da je predsednik SAD nepouzdan partner.

Donald Tramp je tokom susreta u Beloj kući sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao da je Evropska unija "užasna" u trgovini sa SAD, te da je tokom prošle godine deficit u trgovini bio 151 milijardu dolara, prenela je agencija AP.

"Mogu da me nazovu svakojakim imenima, a da sam na njihovom mestu i sam bih sebe zvao raznim imenima, jer se to više neće događati", rekao je Tramp.

Dodao je i da dobro zna obojicu – i Donalda Tuska i predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera.

Američki predsednik je, između ostalog, rekao Stoltenbergu da zemlje članice NATO-a moraju da povećaju svoj budžet za odbranu.

Stoltenberg je istakao da Trampov rad "zaista ima uticaja" na odvajanja za odbranu u tom vojnom savezu, a Tramp mu je onda zatražio neke "povoljnosti" zbog toga. 

Tramp je insistirao na tome da članice NATO-a daju svoj pun doprinos organizaciji, a Nemačku je izdvojio kao zemlju koja, kako je rekao, ne čini dovoljno. 

Upozorio je i da će se pozabaviti zemljama koje ne ispunjavaju svoje obaveze prema NATO savezu.

Lideri zemalja članica NATO-a sastaće se u julu u Briselu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво