Tramp odgovorio Tusku: Mogu me zvati svakojakim imenima

Američki predsednik Donald Tramp odgovorio je predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku na njegove kritike da je predsednik SAD nepouzdan partner.

Donald Tramp je tokom susreta u Beloj kući sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao da je Evropska unija "užasna" u trgovini sa SAD, te da je tokom prošle godine deficit u trgovini bio 151 milijardu dolara, prenela je agencija AP.

"Mogu da me nazovu svakojakim imenima, a da sam na njihovom mestu i sam bih sebe zvao raznim imenima, jer se to više neće događati", rekao je Tramp.

Dodao je i da dobro zna obojicu – i Donalda Tuska i predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera.

Američki predsednik je, između ostalog, rekao Stoltenbergu da zemlje članice NATO-a moraju da povećaju svoj budžet za odbranu.

Stoltenberg je istakao da Trampov rad "zaista ima uticaja" na odvajanja za odbranu u tom vojnom savezu, a Tramp mu je onda zatražio neke "povoljnosti" zbog toga. 

Tramp je insistirao na tome da članice NATO-a daju svoj pun doprinos organizaciji, a Nemačku je izdvojio kao zemlju koja, kako je rekao, ne čini dovoljno. 

Upozorio je i da će se pozabaviti zemljama koje ne ispunjavaju svoje obaveze prema NATO savezu.

Lideri zemalja članica NATO-a sastaće se u julu u Briselu.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 18. maj 2018, 13:45)
anonymous [neregistrovani]

Таксена марка

Уопште није важно како зову Трампа, већ какав је он стварно. Благо је рећи да је непоуздан. И шта значи "имамо дефицит са ЕУ, Кином или ко зна ким, јер су они ужасни". Да подучим Трампа капитализму - направите квалитетан производ, по конкурентној цени, укључите се у привредну утакмицу и имајте онда суфицит. Него хоћете монопол, уцене, нелојалну конкуренцију, насиље као Ал Капоне. Пријатељу, не може тако па био ти милон пута председник америке. Нисте конкурентни, и тачка.

(petak, 18. maj 2018, 11:53)
anonymous [neregistrovani]

Komentar

Mislim da njega koci stara administracijz jer ga stalno ometaju.On je bolji od Klintonove sigurno a da promeni administraciju mislim da bi onda videli ustvari kakav je.Nisam za njih ali bar do sada nije poceo ni jedan rat i drzi balans sa Rusijom za sada.

(petak, 18. maj 2018, 11:16)
anonymous [neregistrovani]

U bre!

Kad su ga izabrali mislio sam da ce biti bolje.

(petak, 18. maj 2018, 11:08)
anonymous [neregistrovani]

a 370 milijardi deficita sa kinezima?

Sta je sa tim? kako ce to da resi?
Nikako, jer zna da ce nestati sa lica zemlje ako stane na put americkim kapitalistima koji su uzrok tog deficita.

(petak, 18. maj 2018, 10:49)
anonymous [neregistrovani]

Sad se jasno vidi...

...labav je to savez...cim bude pukla prva puska, rasprsice se svako na svoju stranu...sitnurija ce izvuci najdeblji kraj

(petak, 18. maj 2018, 10:25)
Ђомла [neregistrovani]

Било би у реду

Да Црна Гора да свој скромни допринос. Милијарду евра макар.