EK tuži šest država zbog zagađenja vazduha

Evropska komisija odlučila je da Evropskom sudu pravde tuži Nemačku, Francusku, Mađarsku, Italiju, Rumuniju i Britaniju zbog kršenja odredbi o kvalitetu vazduha.

Komisija je ranije najavila da će se obračunati sa članicama u kojima je zagađenje vazduha više nego što evropski propisi dozvoljavaju.

Francuska, Nemačka i Britanija biće tužene zbog nepoštovanja ograničenja azot-dioksida, a Mađarska, Italija i Rumunija zato što nisu uspele da smanje nivo zagađujućih čestica, prenosi Rojters.

"Komisija je morala da zaključi da u slučaju šest država članica, predložene dodatne mere nisu dovoljne za usklađivanje sa standardima što pre", rekao je evropski komesar za ekologiju Kamenu Vela.

On je naveo da su Španija, Slovačka i Češka izbegle sud tako što su obećale mere koje će im omogućiti da ispune standarde EU o kvalitetu vazduha.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 17. maj 2018, 17:21)
anonymous [neregistrovani]

Dobice od...

Velike Britanije malo sutra pare. Oni i tekuce ovaveze u EU ne placaju

(četvrtak, 17. maj 2018, 17:10)
Воронцов [neregistrovani]

Ако би неко платио казну,

Због загађења ваздуха онда би сав тај новац требало уложити у садњу шума. Ако се не уложи у пречистиваче ваздуха, а то је шума онда је свака казна узалудна.

(četvrtak, 17. maj 2018, 15:13)
Dragoljub-Minhen [neregistrovani]

Prvi korak !

Prvo doneti presudu i stopirati dizelase, pa posle tuzakanja i pravni trikovi koliko god hocete, jer stanje je stvarno uzasno!