Sirene upozorile na raketni napad na Golanskoj visoravni

U izraelskim naseljima na Golanskoj visoravni, nedaleko od granice sa Sirijom, danas su se oglasile sirene koje upozoravaju na raketni napad, saopštila je izraelska vojska.

Izraelska vojska saopštila je da je tokom noći izvela vazdušne napade na položaje ekstremista u Gazi, kao odgovor na mitraljesku vatru sa palestinske teritorije koja je pogodila jednu zgradu u izraelskom gradu Sderot.

Vojska navodi da su avioni bombardovali vojni kompleks i fabriku za proizvodnju oružja u Pojasu Gaze.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je jedan muškarac zadobio ranu od šrapnela, ali nije navelo gde se nalazio u trenutku napada.

AP navodi da je do vazdušnih udara došlo nekoliko sati pošto su se na meti vatre sa palestinske teritorije našle izraelske snage. Nijedan pripadnik izraelske vojske nije povređen tom prilikom.

Glas Amerike prenosi da se u Gazi rano jutros začulo najmanje pet eksplozija bombi i da je jedna osoba povređena. Navodi se da žitelji veruju da su ciljani objekti Hamasa.

Pre nedelju dana došlo je do jedne od najvećih konfrontacija između izraelskih i iranskih oružanih snaga. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво