Tramp Džunior: Ne sećam se da sam razgovarao sa ocem o Rusima

Sin američkog predsednika, Donald Tramp Džunior, rekao je pred Odborom za pravosuđe američkog Senata da ne može da se seti da li je sa ocem razgovarao o navodnoj istrazi u vezi ruskog mešanja u predsedničke izbore.

Odbor je objavio više od 1.800 stranica trnskripta intervjua Donalda Trampa Džuniora i drugih koji su se u Trampovoj kuli u Njujorku sreli sa ruskim advokatom, uoči predsedničkih izbora 2016. godine, prenosi AP.

Kako se navodi, tokom intervjua Tramp Džunior je odgovarao na različita pitanja, uključujući i to da li je o istrazi razgovarao sa svojim ocem, kao i da ne vidi ništa loše u tome što je prisustvovao sastanku na kome mu je obećan materijal protiv demokratske kandidatkinje Hilari Klinton.

Pored Trampa Džuniora, o tom sastanku su ispitane još četiri osobe koje su prisustvovale sastanku - publicista Rob Goldstoun, koji je i ugovorio sastanak, ruski lobista Rinat Ahmetšin, poslovni saradnik firme sa sedištem u Moskvi Ike Kaveladze i prevodilac.

Specijalni izaslanik Robert Maler vodi istragu o ruskom mešanju u američke izbore, odnosno o tome da li je Trampova kampanja ometala pravosuđe, a u fokusu te istrage je sastanak članova Trampove kampanje i ruskkog advokata.

broj komentara 0 pošalji komentar