Putin: Brodovi sa raketama trajno na dužnosti u Sredozemlju

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će ruski vojni brodovi, naoružani krstarećim raketama "kalibar", biti u trajnoj pripravnosti u Sredozemnom moru kako bi se suprotstavili "terorističkoj pretnji u Siriji".

Vladimir Putin je naglasio da će samo vojni brodovi sa raketama "kalibar" biti u stalnoj pripravnosti, ali ne i podmornice, prenosi Rojters

Obraćajući se na sastanku sa najvišim zvaničnicima ruskog Minstarstva odbrane i odbrambeno-industrijskog kompleksa, Putin je objasnio da je razlog za raspoređivanje brodova "preostala teroristička pretnja u Siriji".

Rojters navodi da slanje brodova pokazuje kako je Rusija povećala svoje vojno prisustvo na Bliskom istoku od kada je počela da interveniše u Siriji 2015. godine, preokrenuvši tok građanskog rata u korist svog bliskog saveznika, sirijskog predsednika Bašara el Asada. 

Rusija je u prošlosti ispaljivala krstareće rakete "kalibar" sa fregata i podmornica, stacioniranih u Sredozemnom moru, na vojne mete kako bi podržala ofanzive sirijske vojske. 

Moskva već ima pomorsku bazu u Tartusu, na obali Sirije, i vazuhoplovnu bazu u Hmejmimu u Siriji, dodaje britanska agencija. 

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 16. maj 2018, 19:53) - Petokraka [neregistrovani]

Preokret u Siriji

Živeo hrabri sirijski narod!
Živela antiteroristička Rusija!

(sreda, 16. maj 2018, 17:39) - anonymous [neregistrovani]

Тако то бива кад се превише снива

"Владимир Путин је нагласио да ће само војни бродови са ракетама "калибар" бити у сталној приправности, али не и подморнице, преноси Ројтерс." Добро се не угуших од смеха!!!! Тачно је да није рекао "подморнице" јер они немају ту реч, али је врло јасно рекао да ће у Средоземљу бити "боевые надводные и подводные корабли". Зар је тешко Ројтерсу да схвати да су "подводные корабли" (подводни бродови) заправо "подморнице"!?!?!

(sreda, 16. maj 2018, 17:35) - karadjordje [neregistrovani]

bravo

putine i rusijo pokazite zapadu ko je car i gospodar sveta za mir u svetu

(sreda, 16. maj 2018, 16:30) - anonymous [neregistrovani]

Trajno

Zapad je zeleo da trajno eliminise Rusiju iz Sredozemlja.