Papa Franja: Nasilje ne vodi miru - rat rađa rat

Papa Franja osudio je ubistvo Palestinaca u blizini granice Izraela i Pojasa Gaze i pozvao na dijalog kako bi pravda i mir prevladali na Bliskom istoku.

Obraćajući se desetinama hiljada okupljenih na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, papa Franja je upozorio da će ubistva samo dovesti do još nasilja, preneo je Rojters.

"Ponavljam da upotreba nasilja nikad ne vodi miru. Rat rađa rat i nasilje rađa nasilje", poručio je on.

Poglavar Rimokatoličke crkve, koji je posetio izraelske i palestinske teritorije 2014. godine, pozvao je obe strane i međunarodnu zajednicu da udvostruče napore "tako da prevladaju dijalog, pravda i mir".

On je rekao da je veoma zabrinut zbog krvoprolića na granici Izraela i Pojasa Gaze i dodao da oseća veliku bol zbog ubijenih, ranjenih i svih koji pate, navodi AP.

U protestima organizovanim zbog preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim u ponedeljak je došlo do teškog nasilja kada je izraelska vojska otvorila vatru na demonstrante, mahom Palestince, i tom prilikom ubila najmanje 58, a ranila najmanje 2.700 osoba.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 16. maj 2018, 12:22) - anonymous [neregistrovani]

rat rađa Amerika

Za rat su potrebne dve strane. Da bi se započeo rat samo jedna. Ato je već decenijama Amerika, Direktno ili u pozadini, svejedno.

(sreda, 16. maj 2018, 11:49) - anonymous [neregistrovani]

Papa je vrh

Baš volim papu Franju, iskren čovek vere i pomirenja.