Indonezija, ubijena četvorica napadača na sedište policije

Policajci u Indoneziji ubili su četiri muškarca koji su ih napali samurajskim mačevima i ubili jednog policajca u sedištu policije u gradu Pekanbaru na indonežanskom ostrvu Sumatra. Odgovornost za ovaj napad preuzela je Islamska država.

Muškarci su automobilom ušli u dvorište policije, a zatim izašli i krenuli u napad, rekao je portparol državne policije Setjo Vasisto, prenosi Rojters.

Kako se navodi, u napadu su povređena dva policajca a jedan je ubijen nakon što ga je kombijem udario jedan od napadača pokušavajući da pobegne.

Kako navodi Rojters, nakon napada je novinska agencija bliska Islamskoj državi, Amaku, izvestila da je ta teroristička organizacija preuzela odgovornost za napad.

AP je juče izvestio da je indonežanska policija ubila jednog ekstremistu i uhapsila još 13 osoba osumnjičenih za povezanost sa samoubilačkim bombaškim napadima u Surabaji, drugom po veličini gradu u Indoneziji.

Portparol lokalne policije Frans Barung Mangera izjavio je da je ekstremista ubijen u vatrenom obračunu sa pripadnicima policijske jedinice za borbu protiv terorizma, a da je okršaj izbio prilikom njegovog hapšenja za umešanost u napade u kojima je najmanje 12 ljudi ubijeno.

Mangera je tada rekao da je u racijama u Surabaji i susednim gradovima Malang i Pasuruan uhapšeno 13 osoba.

Dve porodice izvele su u nedelju i ponedeljak samoubilačke bombaške napade u Surabaji. Među članovima tih porodica bilo je i dece, od kojih je četvoro poginulo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво