Novi bombaški napadi u Iraku

U najnovijim samoubilačkim bombaškim napadima u iračkom gradu Faludži najmanje 15 osoba je poginulo, dok je 147 povređeno.

U dva gotovo istovremena samoubilačka bombaška napada u iračkom gradu Faludži,15 osoba je izgubilo život, među kojima ima učenika a uništena je i jedna škola.

Jedan od zvaničnika iračkog ministarstva unutrašnjih poslova je rekao da su tela nastradalih još zatrpana pod ruševinama škole.

Napadači su vozeći cisterne sa naftom udarili su u dve policijske stanice u predgrađima Golan i Šurta, u zapadnom i istočnom delu grada, od kojih je jedna smeštena u blizini škole.

U napadima, koji su se dogodili malo posle podneva po lokalnom vremenu, povređeno je 147 civila i policajaca, rekao je irački zvaničnik.

Nasilje u Iraku beleži pad poslednjih godina, ali se samoubilački bombaški napadi, eksplozije bombi na putu i drugi dešavaju gotovo svakodnevno.

Faludža, sunitski grad, oko 50 kilometara zapadno od Bagdada u provinciji Anbar, bio je uporište ekstremista u prvim danima rata u Iraku, ali su vojnim akcijama američkih i iračkih snaga mnogi pripadnici Al Kaide i drugi ekstremisti proterani, ali neki još deluju na tom području.

U napadu jedne žene bombaša samoubice 9. novembra ispred jedne bolnice u blizini Faludže poginule su tri osobe.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи