Skripalj tajno posećivao Prag 2012. godine?

Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj tajno je posećivao Prag 2012. godine i sastajao se sa službenicima češke obaveštajne službe, objavio je češki portal "Rispekt", prenosi "Tas".

"Skripalj je najmanje jednom posetio Prag 2012. godine, a uprkos činjenici da je to bila kratka poseta, njegov put je bio koristan za lokalnu obaveštajnu službu. Predstavnici češke obaveštajne službe sastali su se najmanje jednom sa njim i u Velikoj Britaniji", tvrdi češki portal Rispekt.

Nakon što se preselio u Veliku Britaniju, Skripalj je sarađivao sa britanskom obaveštajnom službom MI-6 kako bi razotkrio rusku mrežu agenata (u zapadnim zemljama), piše češki list i navodi da se sastajao sa predstavnicima obaveštajnih službi zemalja partnera Velike Britanije, uključujući i Češku.

Portal, međutim, tvrdi da nedavno trovanje Sergeja Skripalja i njegove ćerke nije povezano sa njegovom posetom Pragu.

Skripalj i njegova ćerka pronađeni su 4. marta u Salsberiju u južnoj Engleskoj, bez svesti i kasnije je utvrđeno da su otrovani nervnim agensom novičokom.

London je za njihovo trovanje optužio Rusiju, a Organizacija za zabranu hemijskog oružja potvrdila je da su oni otrovani tim agensom, ali ne i njegovo poreklo.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 14. maj 2018, 09:53)
anonymous [neregistrovani]

Јасно и гласно

Био је и у Естонији. И то пишу данас Естонци... А швајцарска лабораторија јесте потврдила да се ради о том отрову, међутим пронашли су у њему једну компоненету која јасно даје трагове до Британаца и американаца. Па када је објављен извештај - Руси су га добили од савесних научника из лабораторије иначе се крије, онда су Британци и американци брже боље изјавили како су они у узорак за Швајцарце додали ту компоненту како би тестирали способност лабораторије. Замислите да неко мења форензички и судски доказ!!!