Erdogan u Londonu: Britanija pravi prijatelj Turske

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan naveo je, na početku trodnevne posete Velikoj Britaniji, da je ta zemlja "saveznik, strateški partner, ali i pravi prijatelj" Turskoj.

Redžep Tajip Erdogan je, govoreći na forumu "Tatli dil" o tursko-britanskim odnosima u Londonu, istakao da je britanska vlada u julu 2016. godine odmah osudila pokušaj državnog udara usmeren protiv njega, i dodao da Turska "nikada neće zaboraviti tu solidarnost", prenosi AP.

Prema njegovim rečima, bilateralna saradnja dve zemlje je porasla, naročito od održavanja referenduma u Turskoj kojim je veća izvršna moć data predsedniku.

Ocenio je i da se duboke veze dve zemlje najbolje vide u trgovini i zajedničkom cilju – povećanju obima trgovine sa 16 na 20 milijardi dolara, ali i saradnji u oblasti odbrambene industrije.

U okviru posete, Erdogan će se u utorak sastati sa Terezom Mej i kraljicom Elizabetom, a kako je rekao uoči puta, sa britanskom premijerkom će razgovarati o – bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama.

Između ostalog, razgovaraće se o poslednjim dešavanjima na Kipru, kao i o "zajedničkom akcionom planu" na Bliskom istoku, posebno u – Siriji, Iranu i Iraku.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво