Severna Koreja uništava nuklearni poligon uz ceremoniju

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je da će se krajem maja održati ceremonija gašenja i uništenja poligona za nuklearno testiranje, javlja AP.

Zavisno od vremenskih uslova, uništenje poligona biće sprovedeno između 23. i 25. maja u cilju održavanja obećanja da će Sever prestati sa nuklearnim testovima.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je da će svi tuneli na poligonu za nuklearno testiranje biti uništeni eksplozivima, a da će biti uklonjeni svi posmatrački i istraživački objekti, kao i kopnene jedinice.

Kako navodi agencija, planirano je da taj događaj bude simboličan i dramatičan, kako bi bio postavljen temelj za sastanak severnokorejskog lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa, koji je zakazan za 12. jun u Singapuru.

Severna Koreja planira da pošalje pozivnice novinarima iz – SAD, Južne Koreje, Kine, Rusije i Britanije, kako bi mogli da prisustvuju čitavom procesu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво