Iran traži kompenzaciju, kreću pripreme za obogaćivanje uranijuma

Vlada Irana upozorila je da će preduzeti sve recipročne mere, koje smatra neophodnim, ukoliko ne bude dobila kompenzaciju za povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma, onako kako je u tom ugovoru i navedeno.

U opširnom saopštenju iranske vlade, sve strane potpisnice nuklearnog sporazuma, posebno Britanija, Francuska i Nemačka, pozivaju se da se pridržavaju sporazuma, ispune svoje obaveze, kao i da "sa obećanja krenu u praktičnu akciju, bez ikakvih preduslova", prenosi AP.

Vlada u Teheranu je, takođe, navela da je predsedniku Organizacije za atomsku energiju Irana naložila da "preduzme sve neophodne korake u pripremi Irana za obogaćivanje uranijuma na industrijskom nivou, bez ikakvih ograničenja".

U istom saopštenju, takođe je oštro kritikovan predsednik SAD Donald Tramp, a njegova administracija je nazvana "ekstremističkom", dok je američko povlačenje iz nuklearnog sporazuma nazvano "nezakonitim".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара