Lavrov: Iran i Izrael da se uzdrže od akcija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je Iran i Izrael da izbegavaju akcije koje mogu dovesti do spirale konflikta, a njegov nemački kolega Hajko Mas je rekao da napad Irana na Golanskoj visoravni predstavlja provokaciju i da Izrael ima pravo da se brani.

Hajko Mas je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Moskvi rekao da je ključno da se Iran pridržava svojih obaveza po međunarodnom nuklearnom sporazumu i da Rusija može da iskoristi svoj uticaj na Teheran u tom smislu.

Dodao je da su Rusija i Nemačka saglasile da treba zadržati iranski nuklearni sporazum nakon što su se SAD povukle iz njega, prenosi Rojters.

Lavrov je naveo da SAD ne treba da vrše nikakav ekstra-teritorijalni uticaj na partnere Irana nakon što se Vašington povukao iz iranskog nuklearnog sporazuma.

Povodom najave Vašingtona o mogućim sankcijama Iranu, Mas je rekao da Nemačka želi više detalja o tome.

Ukazao je da je važno da SAD uzmu u obzir sekundarne efekte koje bi takve sankcije mogle da imaju na treće zemlje.

Iran je tokom noći gađao iz Sirije položaje izraelske vojske na Golanskoj visoravni, nakon čega je Izrael uzvratio raketnim napadima. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво