Asad: Rusija neće dozvoliti treći svetski rat

Jedina misija koju SAD sprovode u Siriji je podrška teroristima, izjavio je sirijski predsednik Bašar el Asad.

"Mi svi znamo da je jedina misija koju sprovode SAD u Siriji podrška teroristima, bez obzira na njihova imena, ili imena njihovih frakcija", rekao je Asad u intervjuu za grčki Katimerini.

Asad je, komentarišući izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, rekao da je završena misija SAD u Siriji.

Jedina završena američka misija u Siriji bila je kada su pomogli takozvanoj Islamskoj državi da pobegne iz Rake, što je zabeleženo na video-snimku, dodao je Asad.

"Lideri ID su pobegli iz Rake ka Deir Ezoru kako bi se borili protiv sirijske vojske. Druga završena misija je bila kada su gađali sirijsku vojsku krajem 2016. godine u Deir Ezoru koji su tada opkolili pripadnici ID", rekao je Asad.

Naveo je da je tada jedino sirijska vojska branila taj grad, a zbog SAD i njenih saveznica pao je u ruke ID.

Na pitanje da li je zabrinut da bi treći svetski rat mogao početi u Siriji, Asad je odgovorio odrečno, pre svega, kako je rekao, zbog mudrosti ruskih lidera.

"Rusija neće dozvoliti treći svetski rat zbog svoje političke mudrosti", rekao je Asad.

Upitan da prokomentariše to što ga je Tramp u jednom od tvitova nazvao "životinjom", on je rekao da je pitanje da li takav rečnik predstavlja američku kulturu.

"Kada ste predsednik države, predstavljate moral naroda pre nego svoj lični moral. Ovakav rečnik je veoma loš i ja smatram da ne postoji država na svetu koja ima takav rečnik. Drugo, dobra stvar u vezi sa Trampom je što se predstavlja na transparentan način, što je u tom pogledu veoma dobro", rekao je Asad.

Prema njegovim rečima, on se sa tom situacijom nosi kao političar i predsednik države.

"Što se mene lično tiče, baš me briga, ne pogađa me lično. Bitno je da li će nešto uticati na mene, uticati na moju zemlju, naš rat, teroriste i atmosferu u kojoj živimo", rekao je Asad.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи