Merkelova: Veća odgovornost Evrope posle povlačenja SAD iz sporazuma

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom pokazuje da će se Evropa suočiti sa većom odgovornošću da osigura mir i potraži politička rešenja konflikata.

Merkelova je istakla da Nemačka, Francuska i Velika Britanija ostaju posvećene sporazumu, prenosi AP.

"Sa žaljenjem, ali i zabrinutošću, primili smo k znanju povlačenje SAD koje je ozbiljno kada je reč o ovako jednom sporazumu. Mi ćemo ostati posvećeni ovom sporazumu i pokušati da učinimo sve kako bi i Iran takođe ispunjavao svoje obaveze u budućnosti", rekla je Merkelova u govoru pred članovima svoje Demohrišćanske partije.

Kako je dodala, jučerašnji dan pokazao je još jednom da se Evropa suočava sa većom odgovornošću kada je reč o spoljnoj politici po pitanju osiguranja mira i onih oblasti u kojima moraju da se pronađu politička rešenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара