Inspektori OZHO se vratili sa uzorcima iz Dume

Tim eksperata Organizacije za zabranu hemijskog oružja vratio se iz misije u sirijskom gradu Dumi. Oni su uzeli uzorke i intervjuisali svedoke kako bi utvrdili da li je u napadu sirijskih snaga prošlog meseca korišćena zabranjena municija, rekao je neimenovani diplomatski izvor, prenosi "Rojters".

Inspektori za hemijsko oružje OZHO vratili su se sinoć u Holandiju nakon što je 14. aprila otputovao u Damask, prenosi Rojters.

Obišli su sve lokacije na kojima su navodno izvedeni napadi hemijskim oružjem i uzeli uzorke, koji će biti ispitani u njihovoj laboratoriji u Holandiji pre nego što budu prosleđeni nacionalnim laboratorijama radi testiranja.

Rezultati testiranja bi trebalo da budu poznati za tri do četiri nedelje, navodi britanska agencija.

Zbog sumnji da su snage sirijske vlade u Dumi 7. aprila izvele napad hemijskim oružjem, SAD, Francuska i Britanija su 13. aprila izvele udare na nekoliko navodnih postrojenja hemijskog oružja u Siriji.

Inače, Organizacija za zabranu hemijskog oružja istražuje o smrti desetina ljudi u Dumi, enklavi u Guti na obodu sirijske prestonice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара